Uzun yıllar boyunca diş eksikliği olan insanlar için, mevcut tedavi seçenekleri köprüler ve takma dişlerdi. Bugün ise; daha güvenilir, daha estetik, daha kalıcı ve çok ideal bir yöntem olan, dental implant yöntemi var.
Diş implantları, yapay diş kökleridir. Doğal dişlere uygun şekilde yapılan, sabit veya çıkarılabilen yapay dişler için, güçlü bir temel sağlarlar. İmplantlar doku dostu, titanyumdan üretilen ve eksik diş için bir kök görevi yapan, çene kemiğine yerleştirilmiş vidalardır.
İmplant uygulaması, iki aşamada gerçekleşir. İlk aşamada, implant yerleştirilecek bölgeye sınırlı uyuşturma yapılarak, bölgenin anestezisi sağlandıktan sonra, diş eti dikkatli bir şekilde kaldırılır. İmplantın ölçülerine göre, çene kemiğinde bir yuva açılarak, implant yerleştirilir. İkinci aşamada implantın çene kemiği ile bütünleşmesi beklenilir. Bütünleşme sağlandıktan sonra, implantın üzeri açılarak dişi taklit eden kısmı, yerleştirilir ve protez işlemlerine başlanır.
• Dental implantlar mükemmel bir görünüm sunarlar. Diş implantları hastanın doğal dişleri gibi görünerek doğal diş hissi verirler. Çene kemiği ile bütünleşerek kalıcı olurlar.
• Dental implantlar, dişlerin kayma ihtimali olmadan konuşmaya imkan sağlar.
• Diş kayıplarında kökün bulunduğu yerde boşluk olur. İmplant uygulaması ile bu boşluk doğal diş kökü gibi yeniden yapılır.
• Takma dişlerde kayma olabilir ve çiğneme tadı alınmasını zorlaştırır. Dental implantlar doğal diş gibi, acı hissetmeden kolay bir şekilde yemek yemeyi sağlar.
• Dental implantların güzel görünümü ile tedavi olan kişi, kendini daha iyi hisseder.
• Diş implantları ile köprülerde olduğu gibi komşu dişlerin küçültülmesine gerek yoktur.
• Ağız ve diş bakımına itina gösterildiği takdirde, uzun yıllar kullanma imkanı olur.
Dental implantların başarı oranı, % 98 gibi yüksek bir orandır.
Genel sağlık durumu iyi olan, çene kemiği yeterli seviyede bulunan ve kemik gelişimini tamamlayan herkes için dental implant uygulaması yapılabilir. Çene kemiğinde implantı destekleyecek oranda kemik bulunan ve iyi ağız bakımı yapan hastalar dental implant tedavisinde yüksek başarı oranına sahip olur.
Bazı hastaların çene kemiği, implant yerleştirmek için yeterli seviyede olmayabilir. Tedavi olacak hastanın, kemik kaybı fazla olduğu takdirde, ileri teknikler kullanılarak implant yerleştirilmesi için uygun olan, alt yapı sağlanır ve implantlar yerleştirilir.
Kemik gelişimini tamamlamamış genç bireylere ve baş ile boyun bölgesine ışın tedavisi uygulanmış hastalara implant uygulanamaz.
Sigara kullanımı çok fazla olan hastalar, implant uygulaması için uygun aday değildir. Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığı için implantın başarı oranını düşürür.
Yüksek tansiyon, diyabet, hemofili ve otoimmun hastalık gibi, hastalıkları olan kişilerin sağlık durumları doktorları ile konsültasyon yapılarak uygun şartlar sağlandığında implant uygulaması yapılabilir.
Ortodontik tedavi, dişlerin birbirleriyle ve kendi aralarındaki uyumsuzluğunu düzeltmeyi amaçlar.
Estetik diş hekimliğinde akla gelen ilk kavramlardan biri multidisipliner bir yaklaşım olan ''Gülüş Tasarımı''dır.
Lamina Diş Kaplamaları, Zirkonyum Diş Kaplamaları, Tam Seramik Diş Kaplamaları estetik tedavilerdir.
Daha güvenilir, daha estetik, daha kalıcı ve çok ideal bir yöntem olan "Dental İmplant Yöntemi"